lördag 3 juli 2010

4 juli - grattis USA!

I morgon är det fjärde juli. USA firar sin nationaldag. Vi gratulerar så jävla mycket.

För tänk vad mycket det finns att fira! En allt större del av landets befolkning sitter i fängelse. Inget land toppar att ha en invånare av hundra inspärrad. Hurra!

Skulle du vara svart man, är sannolikheten att du hamnar i fängelse under din livstid ungefär 30 %. Men, häng inte med läppen för det! För allvarligare är nog ändå att om du är just svart man, är ditt liv sannolikt ändå mycket kortare än om du hade varit vit amerikan.

Trots att ojämförligt mest resurser skyfflas in i sjukvård i USA jämfört med andra länder (grattis!), är medellivslängden i landet inte topp 40 i världen. Men, ge inte upp! Kanske kan detta vändas och USA kommer ikapp Kuba på listan snart?

Ett grattis till att USA ökat sina militärutgifter mest i världen! En merit, minsann! Kör vidare på det spåret, så lär ingen komma ikapp er. Redan nu står ni ju för lika stora militärutgifter som resten av världen tillsammans.

Inte heller lär ni släppa ifrån er första-platsen i resurs-slöseri sett till energi-konsumtion och koldioxid-utsläpp per capita utan kamp, det förstår vi.

Nära till McDonalds, det har ni ju i alla fall! (se kartan här intill) Ja, nu har ju vi också nära till den "officiella VM-restaurangen", tackar!

Nej, grattis pappa-USA och tack för att du vakar över oss och står upp som en garant för fred, frihet och jämlikhet i hela världen, so help you your god.

Vi firar med en gammal klassiker:


Se även: SVT, DN, Dn, DN, DN, SvD, AB, SvD, SvD, SvD, Syds, SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar