torsdag 8 juli 2010

Duperande Littorin och dånande tystnad.

Vals kan vara vackert och gråt kan vara härligt. Men en gråtvals vars syfte är att skydda den egna individen och att göra det genom att använda sig av sina barn, det är både fult och äckligt.

Sven Otto Littorins teaterstycke framför media och allmänhet där han samtidigt försökte måla ut media som svin och sig själv som ansvarstagande pappa framstod först som närmast gripande. Men, det intrycket krackelerade ju tämligen omgående när Aftonbladets halvkvädna visa om någon form av brottslig handling som Littorin skulle begått under föregående valrörelse publicerades. Att borgaralliansens arbetsmarknadsminister efter att ha konfronterats (se Aftonbladet TV här) med uppgifterna iscensätter ovannämnda teaterscen för att sen pipa iväg med svansen mellan benen som en skållad råtta, ger i princip bara tolkningsmöjligheten att Aftonbladets uppgifter om Littorins brottslighet stämmer. Och stämmer som fan.

Sven Otto Littorin har förvisso ibland ett vinnande sätt. Man tror liksom inte honom om ont, trots en delvis riktigt ond politik mot sjuka och svaga. Duperande, är väl ordet jag söker. Duperande till den grad, att lögnerna om hans egen utbildningsbakgrund med en Kalle Anka-examen från ett låtsasuniversitet i USA ("Fairfax University") som juvelen i kronan, liksom bara rann av honom. Och det var vår regerings arbetsmarknadsminister - just den post där frågor om just människors förfalskade uppgifter i CV och bluffexamina är kanske mest central. (Se bloggen Friktion, som avslöjade detta.)

Att Aftonbladet inte (ännu) publicerat vad anklagelserna mer detaljerat handlar om, kan delvis förstås. Men verkligen bara delvis. Att hävda att Littorin inte längre är en offentlig person är delvis korrekt, men bara delvis. För mannen har representerat borgaralliansen, och svenska folket, i en regering, som i övrigt sitter kvar. Mannen ifråga har tillsammans med Anders Borg och statsminister Fredda Reinfeldt varit hjärntrusten bakom "de nya moderaterna". I så måtto kommer Littorin aldrig kunna bli en "icke-offentlig person". Aftonbladets halvkvädna visor är därför lite ledsamma, för att uttrycka sig milt. Men teaterscenen och tårarna följt av sortin och den dånande tystnade från den duperande före detta arbetsmarknadsministern och statsministern är desto mer talande.

Läs: SVT, SVT, SVT, SR, SR, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, GP, Syds.

6 kommentarer:

  1. *Applåderar*
    Aftonbladet är väl rädda för att bli stämda om de talar om vilket brott Littorin begått! Det borde däremot vara deras skyldighet att upplysa befolkningen om vilken maffia som styrt landet i snart fyra år nu! Riktigt "fria" medier vi har måste man ju tycka ...

    SvaraRadera
  2. Aftonbladet kan ju publicera frågorna som ställdes och ge Littorin utrymme att bemöta dom. SEN kan Aftonblaskan släppa det hel. Om det är till nån tröst så har jag jobbat ihop med Sven-Ottos syrra och hon är sju resor värre.

    SvaraRadera
  3. När man såg intervjun i bussen med honom, där han konfronterades med uppgifter om valfusk (nån hade registrerat människor som moderater, trots att de inte ens hade det intresset, just för att fuska in sig som politiker) - så gavs ju ingen positiv bild av honom som människa. Kan det kallas psykopat el sociopat? Jag vet inte varför han just grät i tv. Hur skulle en supermobbare reagera om han eller hon inte längre ges nästan absolut makt över att kunna mobba och trycka ner riktigt svaga människor?

    SvaraRadera
  4. Allra snaskigast hade ju varit om det typ vore nåt i stil med att bolaget han startat en gång bara var ett sätt att sälja politisk riktning till vem som än har pengarna, och skylla det som "konsultuppdrag". Men så snaskigt lär det ju inte vara...

    SvaraRadera
  5. Inte konstigt att han inte orkar. Vårdnadstvist, minister, varannanhelg pappa, ny kärlek samt välvilligt för en tid sedan ställa upp på stort fotoreportage i Svensk Damtidning med nya kärleken. Där fanns det inte plats för några barn i texten. Fy dig för att gömma dig bakom dina barn denna gången. Det gäller att lägga energin på rätt saker. Eller gjordes reportaget i Svensk Damtidning på betald atbetstid?!

    SvaraRadera
  6. Nog år det underligt hur vissa människor får bära sig åt. Den mannen´som pep hem med svansen mellan benen efter att ha namngett sina barn till ofentligheten, tycker jag inte synd om, Han har ordnat det så bra för sig det blir ingen vanlig knegarstämpling han behöver leva på,jag tror inte ens han behöver besöka Arbetsförmedlingen och någon karens lär det inte heller att bli, utan han plockar ut sin feta lön ett bra tag till och dessa pengar kommer från skattebetalarna. Nu är jag nog lite synisk men jag undrar hur blir det med jobbskatteavdraget får han behålla det ochså den frågan ställer jag till vår nuvarande statsminister. Vill bara lämna en kommentar om vilket fantastiskt team du har samlat omkring dig Fy Faan.

    SvaraRadera