lördag 3 juli 2010

Spets till Gyan och pudel till Maradona

Tre VM-kvartsfinaler spelade och en kvar. Vad säger man? Wow! Eller kanske vov?

Tre väldigt olika matcher men med ett gemensamt. Varje match hade ett förlorande, utslaget lag. (Djupsinnigt, va?) I övrigt närmast varandras motsatser alla tre. Hollands vändning mot Brasilien var det nog ingen som såg komma efter första halvlek. Definitivt inte jag. Kepsen av för Hollands vilja. För all del. Efter vinsten mot Brasilien, firade de orangea som om de vunnit finalen. Jag tror inte det är ett bra tecken inför fortsättningen. Men, hey, mot Uruguay kan precis vad som helst hända.

Uruguay straffade ut Ghana. Fusk lönade sig, som allt för ofta. En liten tagg i hjärtat finns kvar hos mig, som imponerats av många av de ghanesiska spelarna. Och om en liten tagg sitter kvar i mitt hjärta, är det knappast något mot den tjocka påle som sannolikt sitter kvar i anfallaren Asamoah Gyans hjärta.

Dagens första begivenhet inleddes med ett snabbt tyskt mål. Första halvlek präglades av ett ganska krampaktigt argentinskt anfallande, men utan den riktiga skärpan, som man inte tilläts ha av ett mycket kompetent tyskt försvarsspel över hela planen. Andra halvlek var det inget snack - krampaktighet i det argentinska anfallsspelet mötte ett blixtrande snabbt, effektivt och vackert tyskt kontrande. Diego Armando hade givit upp med kvarten kvar, det syntes på ögonen.

Med hänvisning till forskning redovisad i DN, där det slås fast att barn i utsatta situationer tröstas bäst av hundar, jämfört med vuxna eller mjukdjur, tror Sederade dagsedlar att samma kan gälla ledsna världsspelare och landslagscoacher. Vi förordar därför en liten pudel till vår gamle kämpe Diego Armando Maradona, för att hålla stressnivåerna i schack och för uttalandena innan matchen. Straffsumpare Gyan i Ghana ordineras en liten spets, som plåster på såren. (Att duktige backen Sarpei i Ghana ordineras att gosa med en shar pei är ju självklart.)

Men vad ska tuffe Dunga, numer ex-coach i Brasilien ordineras. Ja, vad sjutton, en liten dingo kan väl duga till kvällspromenaderna?

Hur det går mellan Paraguay och Spanien? Spanien MÅSTE vinna - annars är mitt tips inför semifinalerna helt uppfuckat... Vinner dom då? Som princip aldrig när jag tippar att dom ska göra det, har aldrig hänt sen 2000...helt vansinnigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar