torsdag 27 maj 2010

Den nya Kalmarmodellen


Äntligen har någon funnit en bot -

när parapsykologin nu fått in en fot,

i kommunförvaltnings ledningsetik -
boten finns mot arbetsmiljöproblematik.


Det är Kalmar kommun som ligger i framkant!

Man har hyrt in medium och seanstant,

för att rensa kommunens arbetsplatser,

från spöken och poltergeister.


Sen Uri Geller hyrs in för att böja om Ölandsbron.
Sierska ser till att kommunbudgeten får fason.

Därpå ordnar hon med kommunledningen ny seans.

Uppdraget: hitta chefens vett och sans.


Med anledning av uppgifterna i tidningen Barometern om att ett parapsykologiskt medium hyrts in för att hantera arbetsmiljöproblem med spöken på en kommunal arbetsplats i Kalmar. Insatsen var uppenbarligen lyckad. Mediet uppger att hon "såg bland annat en farbror från andra sidan som hade gått vilse på övervåningen." Pris, endast 500 kr i timmen. Ett tips till generaldirektören på Arbetsmiljöverket; anställ nya konsulter!

Biståndsminister Gunilla Carlsson ser ju uppenbarligen spöken på ljusa dan i Sidahuset. Hon sparkar helt sonika den verkschef som lydigt lett slakten på svenskt bistånd enligt moderaternas direktiv. Illa lönas den lojaliteten. Arbetsmiljön på Sida är inte på topp för närvarande. Se hit Gunilla! Lösningen finns i Kalmar! Sidaslakten tas upp i DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, Expressen.

För sjutton, vi tipsar arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin också, här har ni chans att profilera regeringen och äntligen driva ut kommunistspökena som stör er så mycket på en och samma gång. Ring Saida! Eller, förresten, ni har ju redan Åsa Torstensson i huset. Hon är ju grymt medial och kan i alla fall tala i tungor.

Se även
Östran, SmP, KvP, DN, AB, SvD, SR.

4 kommentarer:

  1. Slakt på biståndet? Vad pratar du om? Enprocentmålet gäller fortfarande, men en procent av en ekonomi i finanskris är lika med mindre pengar. Så går det när vänstern i allians med FP och KD kräver pengar i förhållande till en ekonomi som man inte vet hur stor den är.

    Skrota enprocentmålet och få lite förutsägbarhet istället. Biståndet kan ju fortfarande vara högt, om man nu vill det...

    För övrigt kan det ju ifrågasättas hur lojalt det är att försöka kringå sin egen minister gång på gång, och hoppas på att regeringen inte orkar samlas och ta beslut i småärenden.

    SvaraRadera
  2. Forts: Som vanligt har väl vänstern inte lyckats lista ut att en global finanskris påverkar Sverige.

    SvaraRadera
  3. Hej anonym! Jo, jag vidhåller att det rör sig om en slakt på biståndet som Gunilla Carlsson/moderaterna driver. Detta dels genom att sannerligen inte arbeta mot något enprocentsmål. Dels genom att finansiera aktiviteter av skilda slag som tidigare låg utanför biståndsbudgeten till att numera synbarligen utgöra bistånd. Moderaterna har vidare arbetat för att militärinsatser ska finansieras inom biståndsbudgeten. Det har lyckligtvis stoppats än så länge vad jag vet. Paradoxen blev väl för svårsmält till och med för tusenbröderna i alliansen.
    Jag hänvisar läsare vidare till en bra artikel av Eva Franchell här: http://www.norden.org/da/analys-norden/tema/nordens-internationale-engagement/bistaandet-som-splittrar-sverige

    SvaraRadera
  4. Att inkludera militärinsatser i biståndsbudgeten var inte så poppis utomlands heller... det var många höjda ögonbryn när Sverige försökt driva den agendan.

    Men det största problemet med Gunilla Carlsson är att hon blåljuger svenska folket rätt upp i ansiktet.
    1) Svenskt bistånd är världsledande enligt internationella bedömare, inte minst inom resultattänkande och korruptionsbekämpning.
    2) När hon nämner siffrorna i korruptionsskandalen i Zambia 10-dubblar hon de svenska pengar som förlorades. Hon talar inte heller om att korruptionen upptäcktes av den inhemska korruptionsmyndigheten - utvecklad med biståndspengar för övrigt.
    3) 2007 kom en rapport från Riksrevisionen som avslöjade korruption inom organisationsstödet. Man gjorde en djupare utredning av det som upptäckts, och det visade sig inte alls ligga någon uppenbar korruption bakom. Revisorn som anlitades var f.ö. politiker i Moderaterna.

    Korruptionsmonstret finns inte. Det finns antagligen inte mycket mer korruption i biståndet än i en svensk kommun (jag jobbar med bistånd i ett genomkorrupt land).
    Däremot är korrumperade länder ineffektiva och det påverkar biståndseffektiviteten, men det är ju därför vi ger bistånd.

    Det enda unika med Sveriges bistånd är kvaliteten. I övrigt är bistånd globalt sett ett av de viktigaste instrumenten i alla utvecklade och nyindustriliaserade länders utrikespolitik.

    SvaraRadera