lördag 15 maj 2010

Smärtsamma insikter på Örjans vall


Undertecknad blev dessvärre TV-supporter idag, trots ett relativt kort avstånd till Halmstad. Ja, tjugo mil knappt då. Många delade samma upplevelse, då såväl bortaläktarn (knappa 300?) som hemmaläktarna var glest besatta. (Cirka 3800 bindgalna hallänningar som skapade ett enormt tryck på sin hemmaplan. Eller nåt. Ni som varit på Örjans vall vet vad jag menar.)

DIF torskade med 2-0. Det var inte fullständigt orättvist, men matchen kunde fått en helt annan karaktär om Milic träffat bollen i första minuten. Eller om inte det gamla Öster-sållet Robin Malmkvist, som uppenbarligen utvecklats en del sen jag sist såg honom, gjort en panterräddning på en bra nick från Oremo nån kvart in i matchen. Under ett par korta perioder, speciellt i första dominerade Djurgården kraftfullt. Men perioderna var alltför korta och alltför uppblandade med längre perioder där Halmstad kunde etablera ett bollinnehav, om än inte så speciellt farligt tryck.

Om man skulle försöka sig på en betygssättning av Djurgårns kämpar, så ser det ut som följer.
Betygsskala
0 - Bojan Djordjic lämnar intervjun
1 - Underkänd
2 - Godkänd
3- Väl godkänd
4 - Utmärkt
5 - Knivsta.

Pa Dembo: 2
Calisir: 3
Haginge: 2-
Toivio: 2
Ceesay: 2
Hellquist: 1
Ekong: 2
Kasper: 2
Youssef: 2+
Oremo: 2
Milic: 1

Våra supersubs:
Igboananike: 2
Perovuo: 1
Rajalakso: 2-

Domare: Strömbergsson: 4
Mig själv: 1 (inte ens på banan idag...)

Inte lysande alltså. Smärtsamma insikter då? Ännu en bortaförlust. Förmågan att vända underläge, som i derbyt mot AIK, känns det inte riktigt som vi har (kvar?). Det kan väl inte vara en inställningsfråga? Vinst i sista matchen innan uppehållet är nu nödvändig. Jag har svårt se Hellquists storhet, sett till de senaste matcherna. Varför startelvan? Milic, du är ingen killer direkt. Ser nog hellre att vi testar med Oremo/Kennedy från start igen, hemma mot Gefle. Vi saknade Touma idag. Calisir - skitbra! Ja, ja - nya tag nya tåg. Vi är i alla fall bättre än Gnaget. Och Bajen. Det gör livet uthärdligt trots torsk.

Se DIF, AB, DN, Expressen och Fotbollskanalen. SvD's sportreporterpraktikant måste ha kört fel i Simlångsdalen, för matchen nämns än så länge inte alls på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar