onsdag 19 maj 2010

Klisterhaiku



Kalv på grönbete
varje vår sen tusen år

Köttklister förbjuds


Med anledning av nyheten i
Expressen att EU-parlamentet beslutade att förbjuda trombin, köttklistret som sammanfogar delar av djur till en helhet, en illusion av en riktig biff. Trollkonstnärerna finns inte bara vid revisionsbyråerna utan också hos Mamma Scan numera. Vad ska nu Mamma Scan och jordbruksminister Erlandsson koka ihop? Allianspaj? Eller hur var det nu egentligen, var Erlandsson för eller emot köttklister? Just ja, han har varit både och, se t ex Land. En sammansatt person minsann, vår jordbruksminister! Kanske av trombin? Frågan är dock om de nyutsläppta kalvarnas liv blir längre av detta beslut? Se även DN, SvD, AB och denna blogg. Företaget Scan meddelar på sin hemtrevliga blogg att de varit emot köttklister sedan februari.

4 kommentarer:

  1. Mamma Scan tog tidigt avstånd från köttklister. http://blogg.scan.se/2010/02/10/vi-tror-inte-pa-kottklister/

    http://blogg.scan.se/2010/04/27/scans-linje-ar-att-ga-emot-kottklister/

    SvaraRadera
  2. Hej Laila, Scan. Det var ju finemang det, jag hade inte uppmärksammat Scans inställning i just denna fråga. Det var ju bra att du uppmärksammade mig på det. Jag kan inte göra annat än att rekommendera eventuella läsare att kolla på Scans marknadsföringsblogg på länken i inlägget ovan för "korrekt" information.

    Som du förstår är Mamma Scan i dagsedeln en metafor för livsmedelsindustrin i allmänhet. Den livsmedelsindustrin har jag personligen inget förtroende för av många skäl.

    SvaraRadera
  3. Det är tråkigt att du känner så. Men kan du komma på en annan metafor istället för hela livmedelsindustrin så är jag tacksam, denna är ju så starkt förknippad med bara oss.

    SvaraRadera
  4. Hej Laila, Scan. Nja, så länge det inte är du som är Mamma Scan personligen, för det är du väl inte va, så får metaforen stå kvar. Se det som att ni lyckats trumma in illusionen om husmoderlighet och godhet så väl att den fått ett eget liv.

    Tack för länken i ditt tidigare inlägg förresten, jag återgäldar vänligheten: http://www.youtube.com/watch?v=xacRTqk5QFM&feature=related

    SvaraRadera