måndag 31 maj 2010

Israeliska ledares perverterade logik

Har egentligen sagt det jag ville med den dagsedel jag publicerade här tidigare idag. Men jag häpnar över den perverterade logik som israeliska ledare visat upp under dagens lopp. Då är man ändå rätt luttrad genom årens lopp. En kommentar blir nödvändig.

Israels vice utrikesminister Danny Ayalon är den som utmärker sig mest i perversionshänseende. Enligt DN säger han till Sky News att "Israel inte kommer att be de dödades familjer om ursäkt: "Det borde vara Hamas som ber oss om ursäkt". Det är inte mindre än ett skamligt uttalande.

Genomgående har israeliska ledare med Ayalon i spetsen kallat Ship to Gazakonvojens skepp för "En armada av hat". Den verklighetsuppfattningen vore något för rättspsykiatrin att sätta tänderna i...

Fortfarande enligt ovanlänkade DN-artikel, hävdar stollen att de israeliska soldaterna angreps och bara "agerade i självförsvar". När piratangrepp utförda av kommandosoldater som bordar fartyg på internationellt vatten inför tv-kameror och allt blir till "självförsvar", ja då ligger självaste "Bagdad-Bob" i lä. Det är inte bara perverterat. Det är vansinnigt dumt.

Om det inte hade varit så allvarligt, hade jag kallat Ayalon för pajas. Han är så mycket mer än det. De befängda beskyllningarna om att "armadan av hat" skulle vara bemannad av Al-Qaida, Hamas och ytterligare terrornätverk ekar tomt i vansinnets korridorer i Knesset.

Som lök på laxen ställs bl a fem svenskar som utsattes för israeliska statens piratdåd inför rätta! Detta enligt denna DN-artikel. Ja, det är givetvis offren för aggression som ska anklagas. Det är perversion i kubik.

Se israeliska utrikesministerns pajaskonster t ex här.

Expressen anser i sin ledare att minst 19 dödade humanitära aktivister på internationellt vatten inte är någon massaker. Händelsen reduceras i ledaren till en "PR-katastrof". Jo, jo. Man kan ju undra hur det låtit om det omvända hänt. Tänk att palestinska beväpnade trupper bordat ett israeliskt skepp och minst 19 israeler dödats. Hade Expressen skrivit PR-katastrof eller massaker måntro? Vad säger ni på Expressens ledarredaktioner kring fikaborden egentligen, skulle vilja höra hur snacket som ligger bakom ett sånt perverterat perspektiv går.

Cordelia Edvardssons artikel i SvD omfattar i alla fall en insikt i att det är ockupationen som är grundproblemet. För att vara ett alster av Edvardsson är det en upplyftande läsning. Edvardsson klarar dock inte av att tydligt skriva ut vilken stat det är som ockuperar och vilka som lider under ockupation och blockad. Cordelia: Det är Israel som ockuperar och palestinierna som är ockuperade. Så, trodde du kände till det efter 30 år som mellanösternreporter. Men det är tydligen viktigare att ömma för israeliska värnpliktiga och oja sig över att Hamas och extremister vinner en propagandaseger. Varför är det så, Cordelia?

Expressens ledare som nämndes ovan vågar heller inte säga att Israel är en ockupationsmakt. Nej, det är "omvärlden som ser en ockupationsmakt...". Bedrövligt.

Vi får i sorgens och bedrövelsens stund glädjas över de protester och manifestationer som med kort varsel synes lockat stora skaror runt om i landet. Se t ex SvD, ETC. Till och med Carl Bildt inser övervåldet enligt ETC.

Representanter för Ship to Gaza presenterar självklara krav i debattartikel i Aftonbladet. Helle Kleins ledare är också läsvärd. Se även GP, Sydsvenskan, Sydsvenskan.

Sederade dagsedlar förespråkar bojkott av Israel. Nu.

11 kommentarer:

  1. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

    Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

    Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

    Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

    Läs min artikel på:

    http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

    SvaraRadera
  2. Älskar uttrycket PR-katastrof i sammanhanget. Ska börja tala om Röda khmerernas PR-katastrof i framtiden, eller kanske den japanska PR-katastrofen i Manchuriet på 40-talet. Problemet ligger således inte i brutalitet och förakt för mänskligt liv, utan att man inte är tillräckligt spin-savvy. Frågan vi alla ställer oss dock: när ska Åsa Torstensson uttala sig?

    SvaraRadera
  3. Från hela mitt hjärta, Tack för detta inlägg.

    SvaraRadera
  4. Man blir fan sjuk av att se alla jävla muslimer på sergels torg stå och skrika, och alla jävla perverterade vänstersvenskar. Sätt hela packet på en båt till Gaza imorgon. Tala sedan om vilka Israel ska förhandla med. Hamas vill ju inte ha någon fred.

    SvaraRadera
  5. Bra inlägg, allt agerande från Israels sida angående ship to gaza är ju så in åt helvete dumt att jag inte kan hitta några bra (dåliga?) ord att beskriva det med. Och Thomas kanske ska söka jobb på Israels utrikesdepartement där skulle nog de åsikterna passa som hand i handske.

    SvaraRadera
  6. Se dom oskyldiga civila på båten misshandla soldater med järnrör och knivar...

    http://www.youtube.com/watch?v=0LulDJh4fWI

    SvaraRadera
  7. Om man fredligt börjar misshandla folk med skjuvapen får man skylla sig själv ifall livet blir kort.

    SvaraRadera
  8. WOW DEJA VU! Herr Forsblom och Banjo-Thomas går igen i varenda kommentarfält. Hörrni släpp Ctrl+C och Ctrl+V och skriv nytt...

    För övrigt, Thomas: Man blir fan sjuk av att höra alla jävla mjukisfacister i vårt land sprida sin inavlade dynga! Israel VILL INTE HA FRED. Hade de verkligen velat det så hade det varit fred. Det är inte en kamp mellan två likar, det är en ockupation och ett förtryck av en utarmad befolkning.

    En sista fråga: Kommer man kunna köpa de dödade människorättsaktivisternas kroppsdelar snart? Kanske rabatterat pga kulhål?

    SvaraRadera
  9. Men snälla människor, läs på lite internationell rätt. En maritim blockad kan, enligt internationell lag, sträcka sig ut på internationellt vatten. Hela pirat-argumentet faller ju om ni hade läst på lite istället för att direkt börja ge utlopp för de inneboende, latenta antisemitiska tendeserna ni verkar bära på...

    SvaraRadera
  10. @sista anonyma.

    Havsrättskonventionen i fredstid gäller och då är det 12 nautiska mil utanför sitt eget territorium, som gäller, läs Mark Klambergs blogg.

    SvaraRadera
  11. Visst är Likud och dess företrädare inga tankens giganter och visst har Israel målat in sig i ett hörn. Problemet är bara att deras motståndare är minst lika sjuka i huvudet. Hamas är demokratiskt valda men kan inte röstas bort. Oppositionen är nämligen bortskjuten från denna jorden. Visst kan man häva blockaden och visst kan Iran få fri tillgång till Gaza hamn. Men vad löser det? Då kommer det att bränna till på allvar och befolkningen kommer att se blockadtiden som en stund av idyll. Likud och hamas behöver varann och sålänge inte anständiga människor på båda sidor tar över dagordningen finns inget hopp. Matchen pågår på Estadio del Mellanöstern och en bit in i andra halvlek är ställning Likud/hamasistiska BK-IFK Anständighet 97-0.

    SvaraRadera