torsdag 20 maj 2010

Fru Justitias sexualitet


Dölj kofoten under kjolen,
läppstift som maskering,

parfymera pistolen,

överväg kastrering.


Låtsas du har kvinnlig charm,

när du rånar mackar,

misshandla med fyllig barm,

fly i höga klackar.


Ersätt rånarluva med sjalett,

bind ditt offer med kärringknut,

ropa "hit med stålarna" i falsett,

så blidkar du domare, åklagare och snut.


Med anledning av resultaten i den doktorsavhandling i psykologi som läggs fram vid Stockholms universitet i morgon. DN sammanfattar resultaten i rubriken "Kvinnor får lägre straff än män". Att fru Justitia knappast varit helt blind trots bindeln kommer ju inte direkt som någon överraskning. Förutom att hon tänder på det egna könet, tänder hon sannolikt också på ekonomiskt och kulturellt kapital. En liten adelstitel hos den åtalade kan också göra fru Justitia kåt misstänker jag. Det hon dock älskar mest är nog poliser. Då rinner saven till och vettet ut hos vår rättssymbol. Kunskapen om detta är inte ny, åklagarmyndigheten utredde detta för ett par år sen, se t ex Aftonbladet och SvD. Avhandlingsresultaten berättas också om i SVT.

4 kommentarer:

  1. Det är synd om kvinnor!! Det är därför vi ska ha kvar den medeltida rättstillämpningen som kallas för "Kvinnofrid" - en kvarleva från tiden när man ansåg att kvinnor var passiva små offer som behövde beskyddas. Det otroliga är att feminister FÖRSVARAR "Kvinnofrid"slagstiftningen! Man ska alltså ha en SEPARAT lagstiftning för brott mot just kvinnor, trots att ALLA brott är lika vidriga. Vad gör misshandel av en kvinna till värre än misshandel av en man????

    SvaraRadera
  2. Jag håller med anonym. Men om man byter namn på lagen så behövs den för att bedöma en långvarig, utdragen misshandel hårdare än enstaka våldstillfällen.

    SvaraRadera
  3. Jag kan inte se att DN har lagt ut artikeln i tryck. Jag kan inte heller hitta den på deras nätupplagas förstasida längre. Locket på för säkerhets skull?

    SvaraRadera
  4. Hej, DN-artikeln ligger uppe när jag klickar på länken i alla fall.
    Jag håller med om att det känns otidsenligt med en lagstiftning som är könsbestämd. Men vi kan heller knappast blunda för det förhållande att mäns våld mot kvinnor, såväl historiskt sett som just nu, ofantligen överstiger kvinnors våld mot män. Sen finns det givetvis fall av motsatsen. Att hävda att alla kvinnor är änglar tror jag ingen gör.

    SvaraRadera