lördag 22 maj 2010

Kalldusch på Stadion

Aj, aj, aj. Det här var ett svidande poängtapp. Med en och en halv minut kvar, släppte ett i övrigt godkänt kämpande DIF in en på samma gång oväntad som väntad kvittering. Det kan visa sig dyrbart på senhösten. Kvitteringen var oväntad, eftersom Djurgården föreföll ha god kontroll över händelserna efter Youssefs snygga mål i 80 minuten. Det fanns lägen för att göra 2-0, helt klart.

Kvitteringen var samtidigt väntad, med tanke på att vår mittback Haginge under samma period rörde sig lika smidigt som om han gick på styltor. Någon form av skada, uppenbarligen, hämmade rörlighet och det straffade sig, när han grovt misslyckades störa den gamle Gefleforwarden Berggren som lätt kunde lägga bollen till framstormande medspelare för vidarebefordran in i Tourays bortre hörn.

Såväl jag, som Super-Bo Andersson i kommentatorshytten, upplevde det som ett grovt misstag av den numera fullsatta tränarbänkens trojka att inte byta Haginge. Carlos Banda säger i eftermatchenintervjun att Haginge själv fattat beslutet att köra hela tiden ut och att han kunde gå till hundra procent. Själv tyckte Banda att det såg ut så också, förutom det ödesdigra ingripandet. Jag tror minsann vi bokar en tid hos såväl optiker som ledarskapscoach till Banda nu under uppehållet, för det var sannerligen ingen frisk spelare som var på banan.

Djurgården visade på goda offensiva intentioner och skapade rätt många nästan-chanser. Gefle kontrade ibland, men var som mest farliga på offensiva fasta situationer. Men som helhet betraktat var det en match Djurgården borde ha vunnit. Både sett till matchutveckling och till poängbehov i en efter dagens resultat väldigt jämn Allsvenska. Sju poäng skiljer lag sex från sexton och Djurgården har nu bara fyra poäng ner till sista plats. Det hade varit skönt om det varit sex istället.

Uppehållet blir nu psykiskt påfrestande. Spänningarna kan dock släppa med värvning av en riktig vänsterback, återkomst av framför allt kanske Jonson och stopp för nya värvningar till ledarbänken. Ja, en kompetent fystränare kan jag leva med att vi värvar. Vi har ju en gammal bekanting som just lämnat solnamörkret bakom sig.

Ikväll är det för övrigt Champions Leaguefinal och tydligen spelas det hockey-VM. Det skiter jag högaktligen i.

Spelarbetyg efter följande betygsskala:
0 - Bojan Djordjic lämnar intervjun
1 - Underkänd
2 - Godkänd
3- Väl godkänd
4 - Utmärkt
5 - Knivsta.

Touray 2+
Calisir 2+
Haginge 2-
Toivio 3
Gustafsson 2-
Ekong 3
Kasper 2
Youssef 3
Touma 2
Oremo 2-
Milic 2+

Supersub med mer än 15 minuters speltid:
Igboananike 3

Domare: Johannesson 3
Mig själv: 2 (störde lördagsfriden i byn jag bor med flera distinkta skrik)

Sportbladet, Expressen, och SvD bedömer också matchen. DN's reporter har inte hittat hem till redaktionen än.

2 kommentarer:

  1. dif är sämst.

    SvaraRadera
  2. Hej Öppen dörr. Utan att slå in den öppna dörren, vill jag göra dig uppmärksam på att flera lag, bara i Stockholm, är klart sämre. Jag tänker på Bromstens IK, Små Gröna Män, Hammarby IF med flera. Vidgar vi perspektivet till stockholmsregionen, hittar vi till exempel klubbar som Väsby IK, Inter Afro KIF och AIK. Vi är dock sämre än Inter från Milano.

    SvaraRadera