måndag 31 maj 2010

Israels skam

Tidigt en majmorgon
Lönnmördare maskerar sig
Smyger sig på offret
Slaktar ansiktslöst

Den uppblåsta arrogansen
Det svinaktiga förtrycket
Det blodiga svärdet
Hatets fula ansikte

Tidigt en majmorgon
tar slaktarens ansikte form
även de som varit blinda
kanske nu äcklas av dess utseende

De piraternas ledare
De lönnmördandes regim
De ockuperande bödlarnas huvud
Israels skam

Med anledning av morgonens israeliska piratdåd mot Ship to Gaza. Hittills förefaller man ha mördat ett tjog aktivister på de sex skeppen med förnödenheter till det av Israel blockerade Gaza. Hur många den israeliska regimen mördat genom åren av terrorbombningar, lönnmord, attentat, orättfärdiga ockupationer, mordräder in i flyktingläger, etcetera vet ingen. Varje sådant övergrepp måste fördömas.

Sederade dagsedlar understryker att det är självklart att staten Israel ska finnas och att den existensen borde erkännas av alla, inklusive Hamas. Det går därför bra att dra sig tillbaka innanför dess gränser och upphöra med ockupationer, olagliga bosättningar, etnisk rensning och blockader och erkänna det palestinska folket samma rätt.

Omvärldens fördömanden av pirathandlingen trillar in i snabb takt. Tänk om fördömandena hade trillat in i samma takt när israeliska övergrepp drabbar palestinier och inte EU-medborgare eller turkiska medborgare. MUF-ordföranden hyllar tvärtom piratdådet.

Se AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SVT, SVT, SVT.
Expressen väljer av någon anledning att avstå länka till bloggar i denna fråga.

6 kommentarer:

  1. Niklas Wykmans brorsa31 maj 2010 kl. 13:23

    Tröttsamt med all antisemitism... Återigen har staten Israels suveränitet kränkts med vapen i hand (pinnar, en kniv etc.), ändå döms som vanligt Isralerna. Jojo. Typisk härskarteknik från vänstern: Israel skjuter ihjäl meningsmotståndare, sen beskylls Israel för att vara bödlar. Genomskinlig retorik.

    SvaraRadera
  2. Hej Niklas Wykmans brorsa.
    Antisemitism? Knappast! Då får du nog läsa en gång till och lite mer noggrant. Det är sannerligen inte judar o allmänhet eller staten Israels existens som jag kritiserar. Det är den israeliska regimen (dess huvud, metaforiskt)och dess handlingar jag kritiserar. Det är en helt annan sak. Antisemitismbegreppet förlorar mening om det används så slarvigt som du gör.

    SvaraRadera
  3. Niklas Wykmans brorsa31 maj 2010 kl. 13:56

    Återigen: de attackerade staten Israel med pinnar. Att bruka dödligt våld var befogat.

    SvaraRadera
  4. Sorry, missade ironin i första inlägget! Det här med kritik av Israeliska regimen är dock så känsliga saker att man känner att man måste vara övertydlig ibland.

    SvaraRadera
  5. Sparvens brorsa31 maj 2010 kl. 14:13

    GF-klass på ironimissen!

    SvaraRadera
  6. Ha, ha1 Svårt med ironi när så många RIKTIGA fanatiker skriver befängda saker. Som Wykman ex.

    SvaraRadera