måndag 14 juni 2010

Hyenorna flockas runt vård och skola

När riskkapitalisterna flockas kring våra gemensamt finansierade och i allt ökande grad privat profiterande verksamheter inom vård, omsorg och skola, är det väl ändå dags att sätta ner foten och säga stopp!?

SVT's Rapport planerade ikväll visa ett reportage om hur det borgerliga privatiseringsvansinnet stinker. (Det verkar dessvärre lyfts ut precis i sista stund. Vi hoppas det kommer imorgon istället.) Närmast helt utan risk, suger dessa företagarnas stråtrövare märgen ur den offentliga verksamheten. Dessutom med mindre och mindre offentlig insyn i hur verksamheten för våra gamla, sjuka och barn, då offentlighetsprincipen och meddelarfriheten som bekant inte gäller för privatanställda. Det är skamligt.

Expressen visar upp vanvården hos privata märgsugarna Attendo Care här. Tidningen ETC har två mycket bra artiklar om privatiseringssvindleriet här och här. Vänstern i Sjöbo motionerar samtidigt, retoriskt, om att införa kommunala frisörer i konsekvensens namn.

Centerpartiets överkompetenta infrastrukturminister Åsa Thorstensson vill nu privatisera Posten. Allt den kvinnan tar i blir kaos. "Postlagen kommer ge en marknad som fungerar perfekt" klämmer hon ur sig i Aftonbladet. Jag befarar det värsta även denna gång. Stoppa privatiseringshysterin!

Det enda som borde säljas ut är Hovet. De ska ju vara en vinstaffär för landet hävdas det ofta, så kom igen kära riskkapitalister, köp dom istället.

Se även DN.

3 kommentarer:

  1. Sverige har inte längre råd med bra äldrevård, skola sjukvård omsorg
    Ni vet väl att massinvandringen kostar miljontals kronor varje år? De får däremot allt vad de pekar på utan att behöva betala!

    SvaraRadera
  2. Så himla enkelt att skylla allt på invandrare! Ska tala om att Eberhard och hans kompisar är f-n så mycket farligare än fattiga och utstötta invandrare! Det är inte invandrarna som tar pengarna, utan herarkierna och deras girigbukar! Väldans vad man bryr sig om äldrevården nu, bara för att det råkar vara en i Eberhards släkt som blivit drabbad! Ingen skulle brytt sig om det var Greta eller Ingemar som var släkt med städerskor eller byggarbetare!

    SvaraRadera
  3. Anonym: Det råder knappast någon massinvandring till Sverige. Självklart kostar det pengar att ge asylsökande rudimentär hjälp och de som väl får asyl, eller uppehållstillstånd av andra skäl en nystart. Jag lägger avsevärt hellre mina skattepengar på asylsökande än att jag ger bort dem i "vinst" till nån "entreprenör" som skor sig på det vi gemensamt byggt upp med våra föräldrars hjälp. Det är ett rån, och det kan jag verkligen inte leva med.

    Hej HumanLabRat: Det är knappast något nytt med att överklassen, liksom välutbildade och högavlönade får bättre bemötande och större uppmärksamhet om de stöter på problem av ett eller annat slag. Det kallas klassamhälle.

    SvaraRadera