onsdag 2 juni 2010

Var är Mona Sahlin?

Väl medveten om att det är "naturligt" att regeringsföreträdare har företräde i nyhetsrapporteringen om händelser av så allvarligt slag som det israeliska piratdådet härom dagen, är det ändå svårt att inte förvånas över en sak. Oppositionsledarens brist på genomslag i media. Ja, den rödgröna alliansen gick ut med ett gemensamt fördömande redan i förrgår och ja, Sahlin har medverkat i en Aktuellt-snutt.

Antagligen (eller rättare sagt förhoppningsvis) har hon deltagit i fler medier, som jag inte haft möjlighet eller ork att kolla. Att medielogik (och i vissa fall även ägarintressen) styr detta med synlighet/osynlighet i media är känt. Men likväl? (Häng mig om jag är blind och missat en massa.) Sederade dagsedlar tvingas ge utrikesminister Carl Bildt erkännande för att ha varit såpass tydlig som hans partitillhörighet och position kan kräva, och kanske lite till, faktiskt.

Desto värre då att den svenska socialdemokratins och därmed svensk arbetarrörelses självutnämnda centralgestalt har, enligt Sederade dagsedlar, varit påfallande osynlig. Påfallande, därför att svensk socialdemokrati traditionellt sett haft såväl stark trovärdighet som inflytande i frågor som rör konflikten i mellanöstern. Tänk en Sten Andersson. Tänk en Palme. Tänk...Mona Sahlin, var är du?

Den relativa tystnad och osynlighet, som i alla fall uppfattas råda från din sida här nere i de småländska skogarna, är besvärande och pinsam. Förhoppningsvis är detta en felbedömning, men känslan av att socialdemokratins toppar inte längre har ett patos i utrikespolitiska frågor gnager sig allt starkare. Det oroar. Mycket.

Så kom igen Mona! Vad skulle du annars göra? (för att travestera Håkan H.)

Sederade dagsedlars tidigare inlägg i ämnet hittar du här: Israels skam, Israeliska ledares perverterade logik, Bojkotta - ta hem U21-landslaget, samt "Bojkott? - Nämen politik och idrott hör väl inte ihop."

Se också: SvD, SVT, SVT, DN, DN, AB, GP, Sydsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar