fredag 4 juni 2010

Spiken i kistan för landslagsintresset

Så valde Svenska Fotbollförbundet och ordförande Lagrell att spela U21-kvalmatchen borta mot Israel ikväll. Det är bedrövligt, sett till händelserna tidigare i veckan i synnerhet och den israeliska ockupa-tionspolitiken i allmänhet.

Det satte den sista spiken i landslags-intressekistan för min del på många år framöver i alla fall. Den undfallenhet som det visar att spela matchen, och den brist på ryggrad som det är uttryck för, är för mig pinsam.

Något som spär på pinsamheten är, att i de tidningsartiklar som publicerats före matchen så framstår det som om det enda det svenska U21-landslagets spelare tänker på, är den egna säkerheten. (Ja, jag vet att det kan bero på journalistiska hänsyn och inskränkthet, men ändå.) Att inte ens ett uttalande om att Sveriges Fotbollförbund spelar matchen under protest eller likanande kunde formuleras är under all kritik.

Lars-Åke, ta ditt förbund och ditt landslag och stoppa upp det nånstans.

Tack till Carl Johan De Geer för lånet av ditt konstverk från 1967, som jag reproducerade här.

Se AB, AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, GP, GP, SVT, SVT, SVT.

7 kommentarer:

  1. Så himla pinsam du är som blandar ihop idrott och politik! Varför inte spela en fotbollsmatch eller tennismatch utan kravaller och mordhot? Väx upp!

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym! Känner mej alldeles för välvuxen som det är. Det handlar inte om att spela en match utan kravaller eller mordhot, som du säkert förstår. Poängen är att ta politisk ställning mot övergrepp och våld. Att hävda att idrott skulle befinna sig i någon egen värld, särskild från annat, är nonsens menar jag. Bojkotter av idrottsligt utbyte med apartheidregimen i Sydafrika bidrog till att regimen föll. Till exempel. (Jag vill inte påstå att just en idrottslig bojkott i det fallet var det avgörande, men ändå.)

    SvaraRadera
  3. Om soldatens historia är sann kan Gardell få stora problem i framtiden som en trovärdig person. Han vistades på samma båt och måste vetat dess innehåll. För övrigt är vänstern (kommunismen) som han fortfarande innehåller svårt att skilja sig från islamister.

    SvaraRadera
  4. Till anonym
    Det är du som är pinsam och som få problem med trovärdigheten i framtiden. Frågan är inte om det fanns En, få eller många som försökte förhindra Israeliska kommandosoldater borda skeppet. Frågan är var i helvete gjorde de där? Vem gav dem rätten? Och när blev de angripna brottslingar? Slutligen 10 000kr frågorna. Vem har gett dem, rätten att stänga in 1,5 miljoner människor i gaza? Vem har gett dem rätten att bygga en fängelsemur runt västbanken? Varför tycker du att det är rätt att svälta ut just palestinier. Är det för att de skall fatta att de inte hör hemma i detta område?

    Är jävligt trött på töntar som aldrig säger vad de tycker i sak utan alltid klankar ner på andra och framförallt alltid anklagar alla för antisemitism som för huvudtaget höjer på ögonbrynen när Israeliska staten gör sig skyldig till det ena brottet efter det andra mot folkrätten och utför ena krigsbrottet efter det andra.

    Morgan

    SvaraRadera
  5. Morgan --> Word.

    SvaraRadera
  6. Visst kände man sig upprörd och rent av förbannad när man hörde de första rapporterna om händelsen. Åter igen hade Israel använt övervåld och för en gångs skull fördömdes det öppet av hela världen.

    Men att bli så enkelspåriga som vänster sympatisörer i vårt långa land, är ändå att gå för långt. Det vänstern nu håller på med är hets mot folkgrupp och deras ensidiga hållning skadar bara deras eget anseende.

    SvaraRadera
  7. alltid antisemit eller rasist eller hets mot folkgrupp korten som spelas så fort israel kommer på tal ser det ut som.

    detta trots saker som följande:

    http://motbilder.se/2010/06/05/israeler-forfalskade-videos-fran-bordningen/


    bara inse att israels raid mot dessa båtar och aktivister är värre än Nordkoreas sänkning av Sydkoreas krigsfartyg.....NK hade ju trots allt den goda smaken att skjuta på ett krigsfartyg från ett land som de faktiskt är i krig med och inte mörda civila med 4 skott i nacken( självförsvar my ass)

    SvaraRadera