måndag 7 juni 2010

Statssponsrade religiösa bigotter!

Staten belönar bigotteri,
och göder pingstpastorer feta.
Detta via statligt fögderi,
som bättre borde veta.

Kom med i vår kristna klubb,
du behöver inget betala.
Vi träffas i skolans städskrubb,
där kan vi bögar och flator förtala.

Sen skriver du på vår närvarolista,
och du får höra på tungomål och bibelcitat.
Vips trillar sen ungdomsstyrelsepengar in i vår kista,
och vi tvingar dig till livslångt celibat.

Sponsrade av vår blinda stat,
motverkar vi skolans uppdrag om människovärde lika.
I skolkorridorer sprider vi sen ut vårt inskränkta hat,
mot dem som är modiga att avvika.

Med anledning av uppgifterna som Sveriges Radios program Kaliber presenterat senaste veckan. Det visar sig att statliga Ungdomsstyrelsen har mycket svag kontroll över de organisationer som får bidrag för sin verksamhet. Tvärtemot intentionerna, sprätts stora summor iväg till olika religiösa organisationer - muslimska som kristna - vilka aktivt motarbetar människors lika värde. Det är förjävligt, rent ut sagt.

Infiltrationen av religiösa dogmer är tyvärr på många skolor i landet enorm, genom (fri-)kyrkliga lärare och skolledare som är för fega för att stå för de demokratiskt fattade besluten omsatta i styrdokumenten för skolan. Skolan SKA vara fri från religiös påverkan. Så enkelt, egentligen. Så sällan konsekvent genomfört i verkligheten. Så ofta motverkat i praktiken, där ren och skär religiös indoktrinering sker på våra grundskolor och alla tittar åt ett annat håll och visslar Den blomstertid nu kommer.

Så här i skolavslutningsdags är det extra skäl att granska försök att smyga in religiös indoktrinering i den skola som ska vara fri från detta, ofta under täckmanteln av "Men det är ju så fint i kyrkan" eller "Det är ju tradition". Eller det dummaste argumentet av dem alla: "Så var det ju när jag gick i skolan - inte har det skadat mig". Wake up to reality - samhället utvecklas som tur är och vi har slängt en massa dumheter på historiens skräphög sen tidigare. Religionen är nästa på tur.

Ungdomsstyrelsen startar nu en internutredning i frågan. Den ska vi bevaka.

Se SVT, SVT, SVT, SR, SydS, DN, SvD, SvD och slutligen kristna Dagen.

4 kommentarer:

  1. Du gör verkligen ditt bästa i att demonisera religion i alla dess former. Ditt inlägg är en beklämmande uppvisning i nyanslös hatfullhet. För dig och andra läsare på den här bloggen vill jag rekommendera den här bloggen som en välgörande kontrast:

    http://davidwillgren.blogspot.com/2010/06/trottsam-retorik.html

    SvaraRadera
  2. Ett tips i all välmening Bengt: sluta tro på sagor. Det finns inget Nangijala.

    SvaraRadera
  3. Hej Bengt! Tack för att du uppskattar mina försök att demonisera religion i alla dess former. Det känns skönt! Nån hatfullhet vill jag dock inte ta på mig. Inte mot människor som har en personlig tro. Det är ok med mig. Men jag avskyr när den tron ska prackas på andra, och speciellt då barn. Jag avskyr när religionen tas som intäkt för att förtrycka andra. Jag avskyr inskränktheten som ofelbart följer på tron på religiösa myter. Jag avskyr när "kreationister" - oavsett om de är kristna, muslimer eller judar - manipulativt försöker att jämställa sagor med vetenskaplig teori, och dessutom pracka på skolbarn sånt nonsens. T ex.

    SvaraRadera
  4. Håller förstås med dig i det mesta, men "Den blomstertid nu kommer" hör skolavslutningen till, den första versen är dessutom helt neutral.
    Sedan är ju det mesta av kulturen som är hundra år eller äldre djupt influerat av religion, att slänga ut det är rent barbari.
    Bach är fortfarande bäst och många kyrkor (och moskéer och andra tempel) är oftast de vackraste byggnaderna.

    SvaraRadera