lördag 12 juni 2010

Lex Ohly gäller för Maud Olofsson!

Kommer ni ihåg för dryga sex år sedan? Den borgerliga pressens ledarsidor gick i spinn över det förhållande att vänsterpartiledaren kommit ihåg att han en gång i sin ungdom spelat fotboll i ett lag som mötte ett, där "Nacka" Skoglund spelade i. Det visade sig att minnet inte kunde stämma överens med verkligheten. Ohlys minne var inte korrekt. Detta minnesfel blåstes upp till enorma proportioner och häftas fortfarande fast vid Ohly när högerdebattörer vill misstänkliggöra "kommunisten" Ohly.

Vi kan kalla detta för en Lex Ohly. Det förutsätts därför, att borgarledarsideskribenter och allsköns konservativbloggare, liberaltwittrare och högerspöken i allmänhet (ja, till exempel du Susanna Popova och du Maria Abrahamsson) nu låter centerpartiledaren Maud "Ettriga Bävern" Olofsson löpa samma gatlopp. Varför? Jo den överintelligenta centerpartiledaren hävdar bestämt att hon när hon var tretton år, var så himla miljöengagerad, att hon låg hemma i flickrummet på vischan och oroade sig för det uttunnade ozonlagret runt jorden. Det var försigkommet, minsann! Sex år senare upptäckte vetenskapen samma problematik. Den upptäckten var dessutom såpass unikt, banbrytande och ny, att den belönades med ett nobelpris... Ettriga Bävern är snäll nog att i efterhand inte göra anspråk på detta. Det var ju galant av henne.

Så, kälkborgare och tokmoderater - här har ni chans att skriva dräpande syrliga inlägg i enlighet med Lex Ohly! Varva upp och smattra friskt på era tangentbord nu om en centerpartiledare som uppenbart i sina tonår låg hästlängder före den samlade naturvetenskapen. Visst ska hon ha cred för det?

Centerledaren är också i blåsväder rörande det statliga bolaget Teracom, enligt Expressen.

Centerpartistiska jordbruksministern Erlandsson satsar hårt på att profilera sig. Den tunga och brännande frågan han väljer att lägga fokus på är att förbjuda tidelag. Kristdemokraterna har tidigare fört korståg i frågan. Gissningsvis är det samlade lidande som åsamkas djur i Sverige på grund av tidelag högst försumbart, på sin höjd. Jämför det lidandet med det lidande som åsamkas djuren i landets djurfabriker och i samband med jakt, så blir jordbruksminister Erlandssons omsorg om djuren närmast skrattretande. Eller är tidelag mer vanligt förekommande än vad man kan tro? Hur är det ställt i dina hemtrakter, Erlandsson? Dåligt med kvinnfolk i Ljungbytrakten, kanske? Eskil E har tidigare uttalat sig i frågan, se Aftonbladet och missa inte detta klipp från riksdagens talarstol. Bland de frågor som befolkningen i övrigt anser viktigast hör tidelagsförbud i alla fall inte, se Aftonbladet.

Centerpartistiske miljöministern Anders Carlgrens valjaktspolitik kritiseras nu även av WWF World Wide Foundation. Harpunerade valar...där kan vi snacka lidande, centerpolitiker.

Stolpskottet Åsa Torstensson nämner jag inte något om ens. Inte så konstigt kanske att centern tillsammans med bibelviftarna i kd är chanslösa bland yngre väljare, enligt SVT. Tack och lov att en upplyst ungdom finns!

Följ rapporteringen från centerhögkvarteret här i Exp, DN, DN, DN, DN, SVT, SvD, ,
Se också Alliansfritt Sverige,

2 kommentarer:

  1. Säga vad man vill om Lasse. Men han är väl ingen komplett idiot iallafall? Att Maudan är en stolle kommer väl inte som någon hit eller?Århundradets största Norrlandidiot, det är Maudan det. Och ändå är det nittio år kvar att konkurrera. Men så kört så kört redan.

    SvaraRadera
  2. Allra snaskigast hade ju varit om det typ vore nåt i stil med att bolaget han startat en gång bara var ett sätt att sälja politisk riktning till vem som än har pengarna, och skylla det som "konsultuppdrag". Men så snaskigt lär det ju inte vara... Vem är förresten Littorin nu igen?

    SvaraRadera