lördag 5 juni 2010

Religionsvansinnet fortsätter

Det religionsbaserade vansinnet fortsätter. Och fortsätter. Och fortsätter. Och... Att människor i onådens år 2010 fortsätter att tro på sagoberättelser må vara hänt. Men att tron på sagoberättelserna fortfarande används som grund för statsbildning, inslag i utbildning av våra unga, reglering av samhällslivet med mera, är fullständigt häpnadsväckande.

Att så sker i ökande omfattning är totalt obegripligt. Det är dessutom dödligt farligt. Religion fördummar. Kyrka förtrycker. Religion dödar. Kyrka dödar.

Ni religiösa stollar i Israel, i Palestina, i Iran, i Indien, i USA, i Sverige - ta varann i hand och konvertera till en och samma religion i alla fall, om ni absolut måste tro på något övernaturligt.
Sederade dagsedlar ger er till och med en länk att följa, så kan ni samsas om tron istället för att mörda varandra och oskyldiga. Varsågod: Här är er nya religion och kyrka!

Väl bekomme och vad ska vi säga...låt er väl smaka av det religiösa smörgåsbordet!

Det religiöst grundade vansinnet är just nu aktuellt bl a i följande medier: AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD, SVT, SVT, SVT, SVT.

3 kommentarer:

  1. Ateistiska statsbildningar som Kina eller Sovjetunionen år knappast föredömen när det gäler mänskliga rättigheter när det gäller avrättningar av oliktänkande mm. Gå till källan - Anmodade Jesus någon att ta till våld? Nej! Vad gjorde Muhammed? Läs innan du generaliserar!

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym. Jag som trodde att det centrala i Kina och Sovjetunionen var (och delvis är) olika kommunistiska regimer. Det kan säkerligen finnas exempel på mördande uttalat i just ateismens namn, bl a i de två stater du nämner. Dock kan ju knappast ateister i alla fall knappast anklagas för att starta konflikter i en guds eller religions namn. Det vore väl skönt om den grunden till dödande försvann från jordens yta i alla fall.

    "Gå till källan" säger du. Jag är frestad att svara "vilken jävla källa?". Jag antar att du avser bibeln eller nån annan "helig skrift". Tjenare, som källa betraktat är det knappast något att hänga i julgran. Kompis, kom igen - hur gammal är jorden enligt dig? Enligt Källan?

    Ha en trevlig lördagkväll.

    SvaraRadera
  3. En högre makt kan finnas. När man tänker på the big bang o såna svåra grejer snurrar det i skallen. Homo Sapiens är 70 000 år och ett sånt krumsprång i evolutionen får en att grubbla för en stund. Om snickarsonen fanns så inte fan kunde han gå på vatten iallafall. Och han som hörde guds rena ord där på sandynen i Arabien, hade inte han vätskedilerium och hörde röster på det sättet? En högre makt kan finnas men den ääär bara isåfall. Varken ond eller god. Dom organiserade religonernas myter har funnits åtminstone sen antiken för längre går det inte att spåra dom. Och att dom är skapade av människan (homo sapiens) Måste väl till och med en idiot begripa.

    SvaraRadera