onsdag 23 juni 2010

Victorias lyxyacht riskerar bordas!

Nygifta tu drar ut i fält,
efter att löften till varandra ställt.

Stolt kungafamilj med höga ideal,

kämpar ju hårt lindra världens kval.


Därför tar man plats på båt,

för att kunna ägna sig åt,
att hjälpa de svaga mot onda makter,
nu när yachten stävar mot varma trakter.


Efter skattefinansierat bröllopskalas,

går livet in i ny seriös fas.

Efter gulddoppad tryffel i chocklad,

hjälpa till bryta vidrig palestina-blockad.


Men, vad skådar mitt norra öga?
Såna drömmar faller mot verkligheten till föga.

Våra kämpar är inte på väg mot Gaza,

med dess lidande och fasa.


För de unga fö
rebilderna mönstrar på,
miljopnärslyxyacht med tjänstefolk små.

Som lök på gravade bröllopslaxen,

scuba-diving vid Bora-Bora blir hjälteinsatsen.


Med anledning av uppgifterna om att kronprinsessan Victoria och Boxer-Robert, förlåt Prins Daniel, åkt iväg på bröllopsresa. Resan ska enligt Aftonbladet kosta flera miljoner och "sponsras" av en svensk kapitalist och företagsägare. Tänk vad självständigt och samtidigt avstängt från inflytande vårt symboliska kungahus är ändå, att företagare står på kö för att sola sig i den Bernadotteska glansen. Yachten har en jävla massa personal, gym och säkert en liten fransk vingård nånstans i ett skrymsle.

Bora Bora, dit lyxyachten med våra freds...förlåt, turturduvor är på väg ligger i Franska Polynesien. Rykten säger att enskeppsflottiljen inte behöver vara rädd för att bli bordad av "IDF" - en förkortning vi nu lärt oss står för Israeli Defence Forces, efter piratdådet mot Ship to Gazaflottiljen.

Men, slå back i maskin och tuta i mistluren!! Faran är inte över. Rykten från Mossad närstående källor säger oss att franska fallskärmsjägartrupper, ubåtar och främlingslegionärers stormtrupper står redo att borda kronprinsessflottiljen. I kärleksyran har kursen lagts för nära Muroroa-atollen där franska regeringen i åratal sprängt kärnvapen. Nu är det spännande, ska flottiljen hindras bryta blockaden av det svarta franska samvetet?

För övrigt krossade enligt DN Kalle Anka TV-sändningarna från bröllopet, sett till antal tittare. Ja, sett till kvaliteten på innehållet också.

Läs mer i AB, AB, AB, AB, SVT, SVT, SVT, SVT, Exp, Exp, DN, DN, DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, GP, GP, SydS.

4 kommentarer:

  1. Vilket osammanhängande dravel!
    Lite för mycket i natt, kanske...

    SvaraRadera
  2. Märkligt att kungahuset kan nedlåta sig att umgås med Hult som representerar EF, som har varit i blåsväder ett antal gånger om tvivelaktiga placeringar av ungdommar under språkresor. Var finns moralen? Är det pengar som räknas endast????

    SvaraRadera
  3. Hej Gusten. Som framgår av inlägget efter mitt "osammanhängande dravel", är jag för tillfället inlagd på sjukhus. Nej, inte sånt sjukhus. Medicinavdelning. Även om jag prisar den offentliga vården, så har utskänkning av alkohol inte införts. I alla fall inte på den avd jag är... Å inte så mycket som en panodil har jag fått. Så dravlet är helt min egen förskyllan. Lev väl.

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym! Det 'roliga' är ju, som du är inne på, att om man får tro media - i detta fall dagens aftonblad, är det uttalade syftet med EF's bolagskostruktion att betala så lite som möjligt i skatt... "Självklart, det är inget jag behöver dölja.", som kapitalisten Bertil Hult uttalat sig i en intervju. Familjen Bernadotte får liksom det bästa från både skattebetalarna och skattesmitarna... Ha det!

    SvaraRadera