lördag 12 juni 2010

Positiva nyheter!

Sederade dagsedlar är inte lagd åt att basunera ut feel-good texter i första hand. Cynism, dysterhet, kritik och - tycker vissa kommentatorer - oresonligt hat ligger närmare tillhands i normalläget.

Men här görs ett försök i positivitetsgenren, helt otippat. Tre positiva nyheter ska plockas fram ur nyhetsflödet. Hmm, låt oss se...ok då: en berör hovet, en berör havet och den sista (vuvuzela-)helvetet.

1. Madeleine flyttar hem till Sverige! Hurra! Ja, det är om man ska tro Aftonbladet. Ska man tro dysterkvistarna på Expressen så är det precis tvärtom... Är ingen vän av hovet, eller svassandet inför anakronismen ifråga i dessa tider. Men, likväl får vi hoppas att människan Madeleine är ok. Jag eller du kan givetvis inte föreställa oss det massmediala tryck som hon, i sin påtvingade roll, tvingas leva med. (Eller för den delen de uppenbara fördelar som födseln in i ett lyxliv medför.) Så - till människan Madeleine: hoppas du mår bra, oavsett om du gör som Aftonbladets eller Expressens hovslickare uppger. Hoppas du slipper rollen snart också.

2. Den 16-åriga Abby från staterna som försöker bli världens yngsta ensamseglare jorden runt är upphittad, efter att ha försvunnit ur etern och radarn under några dar efter ett nödanrop. Det var skönt. Sen kan man ju inte undvika att tänka på det förhållande att det här uppenbara lyxprojektet är få förunnat att ens överväga göra. De flesta människor har inte råd att ta tåget till landets huvudstad, om tåg skulle finnas. Men, grattis till den lyckade upplösningen Abby. Gör nåt annat nu.

3. Englands målvakt Robert Green stod för en prakttavla i matchen mot USA. Man kan nog lugnt säga att den var matchavgörande. Men Green får stöd från mannen med Englands största hjärta, John Terry. Att Terry också möjligen har Englands mest utpräglade otrohetsgen i sitt DNA och ställt till det för sina lagkamrater på grund av detta, förtar inte stödet för den olycklige Green. Skulle vara en praktsensation om Green får stå nästa match. Men, vi är positiva här idag. Always look on the bright side of life Robert! Du kunde ha varit målvakt i AIK. Det - är jämförelsevis - en mardröm. Så grattis!

Se: Exp, DN, DN, DN, SVT, AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar