torsdag 10 juni 2010

Så här slutade fotbolls-VM 2010!


I morgon fredag smäller det. Fotbolls-VM drar igång klockan 16.00 med den inte så fantastiskt heta matchen Sydafrika-Mexiko. Detta VM är jag inte på plats. Som alla vet är ju inte svenska landslaget det heller. De svenska färgerna representeras av en fjärdedomare. Svenska fotbollförbundet lär väl dock representera mangrannt, trots detta, misstänker jag.

Och vem är jag att missunna såna Svenska fotbollförbundsklippor som Sune "rågnagare och således fullständigt objektiv och superkompetent" Hellströmer och disciplin-Kenneth Thallinger att se Taffelberget i solnedgång? Förlåt, Kennet Tahlinger stavar ju sitt förnamn så här: Khennet. Och Tallinger saknar h. Sorry. Men du får nog köpa felstavningarna, när du själv stoppar in ett fullständigt meningslöst h efter k-t. Fast, det kunde ju varit ännu värre, typ Chenneth. Nej! Stopp Khennet - det var inte meningen du skulle ta det som ett tips!

Jag har hört att det ska vara fantastiskt att åka på safari där nere. Underbar natur och farliga djur i skön förening. Lars-Åke Lagrell får härmed tipset att åka på lejonsafari. Svensk fotboll kan nog ta den ringa kostnaden för dig, din fru, Sune H och Hennet T. Förlåt, Khennet T, var det ju. Men för att visa god vilja så kan ni väl avstå från beväpnade guider/vakter. Ja, ni är ju företrädare för ett idrottsförbund, så skippa Landrovern också, och ta istället en frisk lejonsafaripromenad i den gästvänliga bushen! Och glöm inte klappa lejonen om ni ser några, de är inte farliga! Och skulle de vara det så har ni ju Disciplin och batong-Khennet med er. Helt safe! Jag lovar! Hedersord.
Vi som får följa fotbollsfesten via dator och tv, behöver inte oroa oss för att bli uppätna i bushen. Inte heller rånade, som journalister redan blivit. Vi slipper betala löjligt överprissatt läskeblask och blaskig öl i pappmuggar i Fifas "Fan-zones". Ni som var i Tyskland vet vad jag menar. Vi slipper trängas på torg och tunnelbanor med drängfulla hobby-supportrar med kroppsmålning och tokroliga pippi-peruker som brölar 'in mä bollen i mål' och skriker "görbra" och "gött mos" på Kinna-dialekt när idolen Schlatan rör bollen.

Att vara på plats tillsammans med femtitusen gulklädda bonnläppar i Berlin och Dortmund sommaren 06 var fanimig som att vara kanotist i Den sista färden. När "världens bästa supportrar" (host, host) lämnade Berlin låg det söndertrampade banjos i drivor kvar på torgen där drängarna söp till. Deliverance, ja. Det var helt klart förlösning att lämna Berlin för den hyrda lägenheten i Potsdam, där jämförelsevis sofistikerade gultröjade Ukrainska supportrar festade dagar och nätter igenom. Dom kan i allafall supa med stil.

Vi slipper i alla fall oroa oss för att Sverige ska göra en lika usel match som den enda jag hade biljett till under Tysklands-VM. Ja, jag var alltså på Sverige-Trinidad/Tobago. Ja, resultatet var verkligen 0-0. Och ja, super-Lasse Lagerbäck sa efteråt verkligen att Sverige gjorde en bra match.

Det enda positiva med den matchen var arenan. Fy fan vilken underbar arena! Jag kan verkligen föreställa mig hur det låter när riktiga fotbollssupportrar i "den gula väggen" (dvs Dortmunds supportrar) fyller den branta ståplatsläktaren, som väl i alla fall då sades vara den största sammanhängande ståplatsen i Europa. En sån arena åt Djurgården, fast i skala 1:3 då (dvs ca 27 000 åskådare), vill vi ha där nuvarande Östermalms IP ligger, tack!

Den där riktiga mästerskapsspänningen vill alltså inte riktigt infinna sig. Men visst kommer en eller annan match ses. Jag vägrar dock titta på Sydafrikas matcher på grund av de där helvetesplastlurarna som tutas i av publiken hela tiden. Det är olidligt. Det är en mycket svårbegriplig avart av supporterskap vars poäng fullständigt undgår mig.
Men, plikttroget har man ju tippat VM. Det betyder att i tanken gått igenom varje match, skapat ett rimligt slutresultat och på så vis fått fram ett antal sluttabeller för gruppspelet. Detta har sedan styrt samma process vad gäller finalspelet och simsalabim, så finns såväl en fullständigt säker prognos vad gäller segrare och förlorare i final och match om tredjepris. Så här slutar VM således:
Grupp A: Vidare går Frankrike och Mexico
Grupp B: Argentina och Sydkorea
Grupp C: England och USA
Grupp D: Tyskland och Serbien
Grupp E: Holland och Kamerun
Grupp F: Paraguay och Italien
Grupp G: Brasilien och Elfenbenskusten
Grupp H: Spanien och Chile.

Kvartsfinalerna ser ut så här:
Frankrike-England
Italien-Brasilien
Tyskland-Mexico
Kamerun-Spanien

Semifinaler:
England-Brasilien
Tyskland-Spanien

Final:
Brasilien-Tyskland (slutar 2-1)

Match om tredje:
England-Spanien (slutar 2-0)

Skytteligavinnare blir Villa, Spanien med 6 mål.

Sådärja. Det var det. Jobbigt att vara synsk, men det har ju sina fördelar ibland! Kan därför släppa nyheten att kronprinsessan Victoria bryter på kvällen torsdag 17 juni förlovningen med Ockelboraggaren. Familjebråket som föregår den uppslagna förlovningen beror på den förgiftade stämningen i kungaklanen då mamma Silvia anklagar Daniel för att vara kommunist, sedan Silvias älskade Brasilien bara får 1-1 mot Nordkorea, som är Daniels favoriter! Lillflickan Victoria försöker mäkla fred, men tvingas slutligen välja sida. Det blir förstås mammas sida. Fattas bara annat, hon är ju bara 30. Bröllop blir det dock som planerat den 19 juni. Carl-Philip hoppar in istället för Daniel, bestämmer hovet. Det är ju viktigt att inte späda ut det blåa blodet med fräscht rött, kommenterar kungen via sin presschef. Familjelycka, det!

I morgon fredag blir det dessutom strålande sol i hela landet och mellan 28 och 30 grader i skuggan! Och nästa års Eurovisionsschlagerfestival vinns av Stefan Sundström. Och Hammarby vinner Superettan. Hedersord!

Andra spådomar hos: AB, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, GP, GP, SydS, SydS.

3 kommentarer:

  1. Märkligt. Jag har också insett att VM kommer att se ut just så här. Var har du din info från?

    SvaraRadera
  2. Från vilken grotthåla har du hittat ut?

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym nr 1. Jag tittade i facit.

    Hej Anonym nr 2. Grotthåla...tja, räknas Sätra tunnelbanestation som grotthåla, så är det därifrån. Det fanns i alla fall inga vuvuzelor där, så det var en bra grotthåla, på det hela taget.

    SvaraRadera