torsdag 17 juni 2010

Strömhopp från allsvenska klubbar.


Det kan ju vara tillfälligheter och speciella, unika omständigheter i respektive fall, det är möjligt. Men frågan är om det inte ligger annat bakom det förhållande att stjärnspelare lämnar såväl AIK, IFK Göteborg och Örebro SK i snabb följd de senaste dagarna? Är det ekonomisk kris på fler håll och kanter än man tror?

Att AIK skulle förlora Jorge Ortiz var väl inte helt oväntat, sen han uteblivit från träningen efter det påtvingade VM-uppehållet. Glimtvis har Ortiz varit mycket bra i AIK och härifrån sett ser det ut som ytterligare försvagning av truppen. Det är ju tråkigt. Eller inte. Kanske har maffia-Wesström något ess i rockärmen i form av välscoutade brassemittfältare när han kommer tillbaka från den kvartalsvisa semestertrippen till varmare breddgrader. Senast kom ju frälsaren Clecio till Solna, medsmugglad i handbagaget! Bara en sån sak! Den mannen kan sina grejer!

Att IFK Göteborg förlorar sin hjältemålvakt Christensen - och jag tycker ärligt han är en bra målvakt - var väl mer snopet, kanske. Extra snopet för SvFF, eftersom det är på grund av Christensens status som landslagsmålvakt i Danmark (ja, typ fjärdevalet då...) som vi har det här underbara tvåmånadersuppehållet i världens mest attraktiva fotbollsliga. Idag, 25 grader, solsken och blå himmel, kyld öl och kvittrande fåglar, hade det ju varit hemskt att ta sig till Stadion och se ett ystert DIF mangla valfritt motstånd. Verkligen hemskt. Jag längtar till novembermatcherna borta mot Trelleborg (ett exempel) redan...

IFK Göteborg månar dessutom om tränarbänkens hållbarhet och ger genom att kicka Stefan Rehn själva bänken liv säsongen ut, trots att den numer bågnar av Stefans rondör. Nåja, den rondören är inget mot min, och jag säger igen - du är välkommen hem till Djurgården när du vill Stefan! Man kickar dessutom backen Fredrik Risp, efter bara 14 omgångar. Känns märkligt. Inte heller det är en dålig spelare, klar allsvensk klass åtminstone. Det måste ha med ekonomin att göra, väl? Och köpa ny bänk att sitta på kan vara dyrare än man tror.

Örebrokexen blir också av med sin danske fixstjärna Kim Olsen. "Superdansken" (Expressens terminologi) lämnar av luddiga sociala skäl, verkar det. Undrar vad lokalskvallret säger på den punkten? Lite betalt verkar man i alla fall få.

Mycket - och om ni frågar mig, snuskigt mycket för mycket - stålar fick Elfsborg för sin Bajrami. Jag tror knappast klubben påverkas av det, mer än vid balansräkningen vid räkenskapsårets slut. Grattis till en bra förhandling. Det unnar jag absolut sveriges gnälligaste fotbollsförening.

Skånepågarna i MFF kickar med sedvanlig dryghet mittfältaren Åhman-Persson från klubben. Lite märkligt kanske, då killen inte är helt oäven - trots att han spelat i svarta Solna.

Det vackra Djurgårdens IF har, trots ihärdiga rykten, inte förstärkt truppen. Förstärkningar behövs, och vi vet alla på vilka positioner. Det är så uppenbart, att undertecknad behåller tron på ledningen och fanan högt. Det kommer förstärkning.

En klubb som förstärker är Mjällby där Tobias Linderoth verkar slå sig till ro. För visst är det väl en förstärkning?

Tittar vi längre ner i seriesystemet så har Hammarby IF (strömhoppens mästare, alla kategorier!) återinfört det fina gamla systemet med spelande tränare. Jesper Blomqvists sista ryck som spelare kunde vi varit utan. Som vanlingt verkar klubben glömt det där med tränande spelare... Inte går de upp i allsvenskan i alla fall, om inte ett mirakel sker. Och det har redan skett en gång för Hammarby då de tog sitt enda och sista SM-guld.

Tillbaka till TV'n och Frankrike-Mexico.

1 kommentar:

  1. Att Kim Olsen skulle flytta tillbaka till Danmark kom inte som någon större överraskning. Familjen trivdes aldrig i Sverige utan flyttade hem igen redan i vintras.

    Frågan var inte om utan när Kim skulle följa efter.

    SvaraRadera